A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Романівський ліцей імені М.Т.Рильського Квітневої сільської ради Житомирського району Житомирської області

Вміння творити!

Дата: 08.06.2022 20:09
Кількість переглядів: 36

Вміння творити красу

Ці креативні мистецькі витвори створені чарівною фантазією та вмілими руками Павленка Іллі, учня 11 класу Романівського ліцею імені М.Т.Рильського.

«Талановитий у всьому, до чого прагне»- так про кажуть його вчителі. Адже навчаючись на бали високого рівня, він знаходить час, бажання для створення шедеврів: краса в простих речах. А його наставницею є бабуся, Марія Павлівна, яку хлібом не годуй - тільки що -небудь зробити. Саме вона колись, щоб розвинути дрібну моторику рук, творче мислення, акуратність у кропіткій роботі, провела заняття з внуком, яке його захопило, додало гарного настрою, перетворило в їхнє спільне хобі. І хоча хобі вимагало багато грошей (недешеві витратні матеріали) , проте мистецтво і творчість настільки безмежне, що кожного разу, опановуючи нові техніки, створювалися неперевершені вироби. Конкурсні роботи Іллі зразу ж отримали призові місця не тільки в школі, а й в громаді , в районі та в області. За всі роки- це кілька десятків дипломів та грамот І та ІІ ступенів.

Впродовж 11 років Марія Павлівна та Ілля знаходять час вирватись з буденності і займатися творчістю, сміливо поєднуючи в одному виробі різні техніки: айрисфолдинг, традиційний український оберег- ляльку- мотанку, розпис новорічних прикрас, модульного орігамі, писанкарство, квілінг, бісероплетіння, декупаж., вишивку, флористику та ще багато цікавого.

Ці унікальні витвори, створені власними руками, вражають своєю самобутністю, це не просто заняття для душі, а справжня продукція «хейд-мейд» з високою якістю і максимально акуратним виконанням.

Наостанок, на думку приходить грецьке прислівя : людина досягає висот лише в тому, що їй до душі.

Вміння творити

Іванченко Р.П.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора