A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Романівський ліцей імені М.Т.Рильського Квітневої сільської ради Житомирського району Житомирської області

Обласний екохаб "Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє».

Дата: 26.04.2024 18:08
Кількість переглядів: 6

Обласний екохаб "Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє».

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року - цього фатального дня 38 років тому, на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок.

      25 квітня 2024 року  із нагоди 38-ої річниці чорнобильської катастрофи здобувачі освіти Романівського ліцею приєдналися  онлайн до  обласного екохабу "Чорнобиль: минуле, сучасне, майбутнє».

      На початку заходу було продемонстровано документальний фільм про Чорнобильську катастрофу, її наслідки.

       Своїми враженнями щодо екологічної безпеки та природоохоронної діяльності, екології та цивільної безпеки,техногенної безпеки поділилися учасники зустрічі  - кандидати технічних наук , науковці, держслужбовці, ліквідатори, представниками Чорнобильської організації. 

        Аби не забути, осягнути масштабність трагедії і не допустити знову, в заході брали участь  ліквідатори наслідків трагедії, які поділилися хвилюючими спогадами про ті страшні дні 1986р , розповіли про виїзди до Чорнобиля, як в екстремальних умовах, ризикуючи здоров’ям і життям, виїжджали на ліквідацію тієї страшної техногенної катастрофи. Як згадували ветерани, їх життя розділилося на «до» та «після» чорнобильської трагедії.

Підводячи підсумки форуму, учасники засвідчили необхідність посилення відповідальності людства та готовності до запобігання катастроф, вшанували  всіх , хто ціною власного здоров’я й життя захистив нас і увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

 

Іванченко Р.П.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора