A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Романівський ліцей імені М.Т.Рильського Квітневої сільської ради Житомирського району Житомирської області

Шевченківський  тиждень

Дата: 11.03.2024 11:01
Кількість переглядів: 25

  Шевченківський  тиждень

           Шевченківський  тиждень - це чудова нагода поглибити знання учнів про великого українського поета та підвищити їх інтерес до української літератури та культури , а також розвинути свою творчість та креативні здібності. Він також допомагає зберегти та передати наступним поколінням цінності та духовність, які втілені в творчості Тараса Шевченка.

          Протягом  тижня  у ліцеї проводились різноманітні   заходи, спрямовані на вивчення життя та творчості великого поета: вікторина "Чи знаєш ти Шевченка", літературна вітальня, конкурс кращого читця віршів митця, фотоквест "Цікаве про Шевченка" інформаційні хвилинки,  учні писали   есе, твори-роздуми, твори-мініатюри тощо.

         А підсумком  стала літературно-музична композиція «Шевченкове слово у віках не старіє , де учні читали вірші Шевченка, співали пісні  на слова Тараса Шевченка, здійснили віртуальну відеоекскурсію « Шевченко і світ», «Мистецька спадщина Т.Г.Шевченка»

        Таким чином, проведення Тижня Тараса Шевченка в школі є важливим кроком у вихованні патріотизму, культурної свідомості та глибокого розуміння української ідентичності серед учнів. Цей тиждень став святом національної гордості та вшанування великого поета Тараса Шевченка.

 

Іванченко Р.П.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора